Листя росте, а орхідея не квітне? Ці маленькі хитрощі допоможуть швидко виправити ситуацію і вже за місяць побачити квітконоси

Якщо орхідея не цвіте, а лише пускає нове листя – це результат неграмотного підживлення.

Орхідеї — сама назва вже звучить красиво і загадково. Ними заповнена вся природа тропіків і субтропіків. Невелика кількість видів росте в помірних широтах. Нам, любителям, краса орхідей стала доступна завдяки багаторічним зусиллям біологів-селекціонерів. В будь-якому спеціалізованому магазині продають так звані «промислові орхідеї».

Вони виведені спеціально для кімнатного вирощування і є менш вибагливими, ніж природні. Для довідки можна сказати, що всі орхідеї, які продаються сьогодні, — це гібриди, а якщо заглиблюватися в генетику, то поліплоїдні гібриди — каттлеї, фаленопсиси, ванди, цимбідіуми і дендробіуми. Для таких гібридів характерний більший розмір квіток, ніж у видових орхідей.

Складність вирощування орхідеї

Насправді майже всі природні орхідеї дуже витривалі і життєлюбні. Але і багато культурних гібридів легко приручаються. Відомо багато випадків довгожительства орхідей в оранжерейних умовах — більшість рослин живуть до 70 років.

Поширені представники родини орхідних, вирощувані в промисловому і кімнатному квітникарстві:

Епіфіти — ванда, дендробіум, каттлея, онцидіум, целогіна, цимбідіум, фаленопсис.

Наземні орхідеї — блетилла, венерин черевичок, каланта.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *